Jack Daniel`s

5 faktov o Jack Daniel`s Whiskey

Jack Daniel`s nepatrí medzi obyčajné whisky aké môžete nájsť v regáli každej samoobsluhy. Je to preslávená americká ikona a zároveň najpredávanejšia whisky na svete, pravdepodobne s najviac rozoznateľnou fľašou a etiketou v celom alkoholovom priemysle. Jack Daniel`s má už dobrých 150 rokov a jeho história obsahuje tony zaujímavých faktov, o ktorých by ste mali vedieť.

Vyrába sa v kraji, kde je alkohol zakázaný

V USA existujú stále lokality, v ktorých je zakázaný akýkoľvek predaj alkoholu a vládne v nich prohibícia. Preto sa aj príznačne nazývajú ako „dry counties“. Lynchburg v Tennessee patrí medzi ne a Jacka ani iný alkohol v bare, reštaurácii alebo na pulte obchodu tam nenájdete.

„Predstavte si, že žijete vedľa fabriky Jacka Danielsa a nemôžete si kúpiť ani kvapku.“

Na začiatku 19.teho storočia vládla v celom štáte Tennessee prohibícia a vydržalo to skoro 30 rokov. Táto situácia nebola až tak nepriaznivá pre pálenicu Jack Daniel`s, keďže jej majiteľ Lem Motlow bol vo vláde a pomohol prejsť zákonu, ktorý zlegalizoval výrobu alkoholu aj počas prohibície. Hneď ako tento zákon prešiel, pálenica sa otvorila a začali jej zlaté časy, ktoré dodnes neskončili. V súčasnosti je prohibícia v 65 z 90 okresov štátu Tennessee.

Môžete si kúpiť rovno celý sud

Ak ste naozajstný milovník Jack Daniel`s Single Barrel Select whisky, môžete využiť výhodu programu „Kúp si barel“. V podstate za veľmi prijateľnú cenu 10 000 dolárov, môžete dostať celý sud whisky špeciálne nafľaškovaný len pre Vás. Taktiež k tomu dostanete originál sud, v ktorom táto whisky dozrela.

Zatiaľ čo sa cena zdá trošku privysoká, z tohto sudu dostanete presne 240 fľašiek. To vychádza v prepočte na 38eur za fľašu a ešte k tomu máte aj sud, s ktorým si môžete robiť, čo chcete. Nie je to hocijaký sud, ale je vyrobený z bieleho dymeného dubu a dozrievanie whisky v ňom závisí od miesta v sklade, na ktorom sa nachádza. Preto nie sú žiadne dva sudy rovnaké a v tomto spočíva aj výnimočnosť programu „Kúp si barel“.

Pri kúpe sudu máte navyše možnosť navštíviť pálenicu Jack Daniel`s a ukázať si prstom na sud, ktorý chcete. Ak sa do návštevy veľmi nehrniete, môžete tento výber nechať na samotnú pálenicu, ktorá Vám fľaše a sud doručí domov.

Jack Daniels Barrel

Nikto nepozná význam No.7

Je mnoho legiend, ktoré sa povrávajú o čísle 7 na etikete tohto ikonického produktu. Jedna z legiend hovorí o tom, že číslo 7 znamená počet mileniek Jacka Danielsa. V inej sa povráva o tom ako whisky vozil vlak s číslom 7, no niektorí ľudia sa domnievajú, že Jack stratil jeden zo svojich sudov na 7 rokov a po jeho nájdení whiskey pomenoval ako Old No. 7. Pri toľkých príbehoch nikto netuší pravý význam No. 7 a pravdepodobne sa ho si ani nikto nikdy nedozvie, pretože Jack si toto tajomstvo zobral so sebou do hrobu.

Na mieru upravené fľaše

Keď navštívite Facebook stránku Jack Daniel`s, môžete si v ich aplikácii vyrobiť špeciálne etikety pre Gentleman Jack alebo Single Barrel Select whiskey. Každá etiketa môže obsahovať najviac 26 znakov a byť na jednom alebo dvoch riadkoch. Za mesiac ich môžete vyrobiť maximálne 10.

Je to ideálna príležitosť dať Jackovým whisky niečo extra navyše a môžete to použiť aj ako skvelý darček. A verte nám, že neexistuje lepší a univerzálnejší darček ako je fľaša najpredávanejšej whisky, ktorú navyše môžete prispôsobiť špeciálne pre danú situáciu. Narodeniny, rodinné oslavy, korporátne alebo svadobné dary sú vždy otvorené fľaši od Jacka

Pálenica Jack Daniel`s je unikátna

Hlavný sládek alebo originálne povedané „Master Distiller“ je najdôležitejšia práca v pálenici zo všetkých. Je ultimátne zodpovedný za vytvorenie produktu o takej kvalite, aby nesklamal reputáciu spoločnosti. Hlavný sládek Jack Daniel`s pálenice sa volá Jeff Arnett a je iba siedmy v poradí v celej histórii pálenice. A to pri 165 rokov starej spoločnosti len zdôrazňuje dôležitosť a zodpovednosť tejto pozície. Pôvodný hlavný sládek bol samozrejme Jack Daniel`s a on zaviedol mnoho procedúr, ktoré sú používané dodnes.

Jack Daniel`s v našej ponuke. Už do 24 hodín u Vás!

Keď už poznáte týchto 5 faktov, ktoré sú iba špičkou ľadovca, čo sa týka Jack Daniel`s whisky, ste pripravení na naozajstné ocenenie a vychutnanie pohára Jack Daniel`s whisky. Kvalita, výborná chuť a mnoho ďalšieho sa pomohlo Jackovi stať jednou z top whisky na svete. Ak pijete Jack Daniel`s samotného alebo zmiešaného, je to vždy to najlepšie, čo môžete dostať.