Dôležité dni v kalendári: Čo darovať blízkym na sviatok?

V roku máme niekoľko špeciálnych dní, na ktoré by sme nemali zabúdať. Radšej si ich poriadne poznačte, aby ste svojich blízkych potešili tak, ako si zaslúžia. Všetci máme predsa túžbu milovať a byť milovaní. City môžete prejaviť rôzne. Čo tak skúsiť to tekutým darčekom?

Deň svätého Valentína 

14. február 

Valentín sa oslavuje vo väčšine krajín a rôzne kultúry si pre tento sviatok vytvorili svoje vlastné tradície. V niektorých častiach sveta je dňom vyjadrenia lásky medzi rodinnými príslušníkmi či priateľmi a nie deň zamilovaných párov. Občas zvyky zahŕňajú darovanie sladkostí a darčekov pre deti, iné zase prejavy uznania medzi priateľmi. 

Veľa párov sa rozhodne osláviť tento deň večerou alebo relaxom. Ďalšou obľúbenou aktivitou je romantika v pohodlí domova. Stačí, ak zaobstaráte ruže a sviečky pre svoje nežné polovičky, alebo kvalitný drink pre mužov na zapitie dobrého jedla a romantika sa môže začať!   

Love Is Love Gin 41 % 0,50 L 

Naplniť atmosféru Valentína môžete unikátnym ginom, ktorý každú ženu očarí svojim vzhľadom, trblietkami vo vnútri a tematickou pestrofarebnou etiketou. ✨ O chuťový zážitok sa postarajú bylinné ingrediencie a zahviezdi aj chuť čučoriedok. 

Hamsik Champagne Grande Réserve Premier Cru Brut 13 % 0,75 L

Aby vaša láska v tento deň nevyšumela, dopriať si môžete aj temperamentné perlenie a harmonickú vôňu fialiek a lesných plodov v šampanskom od Hamšíka. Tak na vašu lásku, zaľúbenci! 🥂   

Medzinárodný deň žien

8. marec

Ženskosť a emancipácia sa u nás oslavuje každý rok 8. marca. Tento medzinárodný deň vyzdvihuje najmä solidaritu a rovnoprávnosť. Na Slovensku ide o významný dátum, ktorý ospevuje silné ženy, ktoré sa neboja ísť za zmenou.  

Vedeli ste napríklad, že farbami medzinárodného dňa je fialová, zelená a biela? Fialová symbolizuje v tomto prípade spravodlivosť a dôstojnosť, zelená nádej a biela zase čistotu. Každý rok si ženy uctievame aj my v Mabo a poctivo vyberáme najchutnejšie darčeky, ktoré si získajú ich srdcia. Stačí nazrieť do ponuky na našom e-shope a vybrať najchutnejšie prekvapenie.

Moet & Chandon Impérial Rosé 12 % 0,75 L

Ak chcete darovať skvelý zážitok a skutočné umenie, darujte napríklad darčekové balenie šampanského. 🍾 Navyše, slová môžete kľudne vynechať, pretože všetko, čo vám leží na jazyku, povie za vás. 

Medzinárodný deň mužov

19. novembra

Zmyslom tohto sviatku je oslava a podpora pozitívnych mužských vzorov, ktoré sú pre ďalšie generácie veľmi dôležité. V súčasnej dobe je populárny v mnohých krajinách po celom svete. 

Fercullen 10YO Single Grain 40% 0,70 L

Pozvanie do kina, raňajky do postele či chutná maškrta? To si nechajte na všedný deň. Tento výnimočný si pýta darček plný tekutej chuti. Darujte napríklad írsku whiskey vyberanú zo vzácnych zásob. Jej chuť obsahuje sladké, hladké, chrumkavé zrno s komplexnými kombináciami duba, ovocia a sladkosti. Tomu sa povie skvelá voľba! 🥇 

Deň matiek

Druhá májová nedeľa

Ide o medzinárodný deň, ktorý sa vyznačuje svojou historickou hodnotou. Ak máte možnosť, nezabudnite na túto milú príležitosť a zatelefonujte mamičkám, napíšte im list, darujte darček alebo ich len tak pozvite na večeru a poďakujte za všetko, čo pre vás robia.  

Deň matiek sa oslavujeme druhú májovú nedeľu v roku. Naše mamičky sa určite potešia dobrej čokoláde, bonboniéra alebo ich obľúbeným zákuskom. Rozhodne sa tiež nebudú hnevať, ak im namiešate kvalitný drink na spríjemnenie večera. Predsa všetko, čo darujete či pripravíte od srdca, sa cení. ❤️ 

Piper Heidsieck Brut 12 % 0,75 L 

Lenivci hláste sa! Ak sa vám nechce piecť chutný koláč, siahnite po elegantnom šampanskom. Sekt v sebe spája jemne upravenú kyselinku, detailnú textúru a príchuť čerešňového pyré, jablkového koláča a strúhaného zázvoru. 🍎 V darčekom balení v tvare parfumu si ho zamiluje každá žena. 

Deň otcov

Tretia júnová nedeľa

Otcovia sú skutočne výnimoční! Napriek tomu, že by sme im to mali hovoriť po celý rok, máme na to vyhradený aj konkrétny deň. Ten oslavujeme vždy tretiu júnovú nedeľu. Obdarovať ich môžete obľúbeným druhom rumu, whisky alebo koňakom. Výber je len na vás. 

Diplomatico Reserva Exclusiva 12YO 40 % 0,70 L 

Či už chcete fľašu kvalitného rumu darovať skutočnému odborníkovi, alebo niekomu, kto s jeho pitím začína, rum Diplomatico vám zvlášť predstavovať určite nemusíme. Na konte má viac ako dvadsať medzinárodných medailí, ktoré ho preslávili po celom svete. 🌏  

Narodeniny  

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo sa vlastne oslavuje deň vášho narodenia? Je to čas, kedy sa stretnú priatelia či rodina, aby oslávili ďalší rok vášho života. No nie je to milá zaužívaná tradícia? Spôsobov, ako osláviť narodeniny je niekoľko. Môžete nakúpiť balóny, siahnuť po darčekovom balení alebo streliť šampanské.  

Hennessy VSOP 40 % 0,70 L  

Obdarovať svojich blízkych môžete aj limitovanou edíciou Hennessy. Dokonale harmonická a plná chuť s hodvábnou textúrou a nádherne dlhým záverom očarí každého. 🎉 

Meniny

Meninové oslavy sa niekedy stávajú veľkým faux pas. Známych máme veľa a mien v kalendári ešte viac. Kto by si všetky tie dátumy pamätal? Keď si nakoniec predsa spomeniete, malá pozornosť môže vyčariť úsmev meninovému oslávencovi.  

Mionetto Prosecco Valdobbiadene D.O.C.G. 11 % 0,75 L 

Pri hľadaní darčeka je na začiatku vhodné položiť si základnú otázku: Čo má dotyčný oslávenec rád? Bude to víno, prosecco, alebo likér? Má rád sladšiu chuť, ostrú, alebo výraznú? Našim typom je šumivé víno slamovej farby s jemným dlhotrvajúcim perlením a sviežou chuťou exotického ovocia, zeleného jablka a bielej hrušky. 

Výročie

Hovorí sa, že lásku by sme mali oslavovať stále. O to viac, ak ide o výročie svadby, prvého rande, alebo akejkoľvek významnej udalosti vo vzťahu. Najväčšie potešenie nastane, ak si jeden z partnerov spomenie a pripraví nezabudnuteľné prekvapenie, ktoré doplní o nádherný darček.  

Oné – Mandľové 38 % 0,50 L

Omamná vôňa a lahodná chuť s horko-sladkým záverom. Likér v ružovom darčekovom balení predstavuje ideálny darček pre nežné polovičky. Namiesto klasických kvetov tak môžete darovať tie dlhotrvajúce. 🌸 

Jack Daniel’s Bonded 50 % 0,70 L 

Darovať môžete aj špecifický charakter, ktorý je plný tónov karamelu, dubu a korenia. 🥃 Pri značke Jack Daniel’s sme na vysokú kvalitu už dávno zvyknutí. Vo výraznej chuti objaví každý muž náznaky hnedého cukru, vareného ovocia a dreva.

Robme radosť sebe aj blízkym  

Čakať na významné dni, sviatky či narodeniny nemusíme. Prečo by sme nemohli obdarovať seba a svojich blízkych len tak, v bežné dni? Upevňujeme tým vzťahy a prinášame pozitívne emócie. Tak vyberme radšej niečo, čo nezapadne prachom!