sušené mäso

Gurmánske Jerky potešia aj tie najvyberanejšie jazyky

Sušené mäso má svoje korene v dávnej minulosti

Už naši predkovia dobre poznali znamenitú chuť a výhody takto pripravovaného mäsa. Vedeli, že jeho vysušením a miernym nasolením si mäso uchová celú svoju výživovú hodnotu a takýmto spôsobom si ho následne uchovávali na horšie časy. Dlho panovalo všeobecné presvedčenie, že technológia sušenia mäsa bola na územie Európy privezená Krištofom Kolumbom z Ameriky. Viaceré historické pramene však túto hypotézu vyvracajú. Hovoria o tom, že sušené mäso poznali Európania už v období 12. – 15. storočia pred naším letopočtom. To je viac ako 2 700 rokov pre Kolombom.

jerky-beef         jerky-turkey

2000-ročná receptúra slávi úspech aj v súčasnosti

Technológiu, ktorú takto preveril čas, nie je potrebné meniť. Mäso stačí mierne nasoliť a nechať ho usušiť. Zachová si pritom plnú výživovú hodnotu a predĺži sa jeho trvanlivosť. Na jemné plátky nakrájané hovädzie a morčacie Jerky (sušené mäso) od českého výrobcu Fine Gusto, ktorý používa pri ich výrobe túto technológiu, vás prekvapia svojou skvelou chuťou a sú výborným doplnkom k akémukoľvek spiritu či miešanému drinku.

Vďaka vysokému obsahu bielkovín a nízkemu obsahu soli sú tieto kúsky mäsa vhodným suplementom aj pre kulturistov či vrcholových manažérov. Dokonale zasýtia aj ako rýchle jedlo počas hektického dňa. Pre horolezcov a outdorových nadšencov poslúžia ako balíček poslednej záchrany. Chutné a jemné Jerky však nesklamú ani žiadneho mäsového fanúšika, ktorý si rád pochutná na kvalitnom mäse.

Sušené mäso

Mäso prvotriednej kvality

Pri výrobe jemných plátkov sú používané len vybrané kusy predného hovädzieho mäsa, ktoré je získavané z malých chovov na území Českej republiky. Morčacie mäso bolo pre výrobu tohto snacku zvolené preto, že ho nie je možné ovplyvňovať rôznymi hormonálnymi prostriedkami a tiež z dôvodu, že morčacie mäso je diétne. Na sušenie sú pritom používané len morčacie prsia, ktoré podobne ako pri hovädzom mäsa pochádzajú len z vybraných českých malých chovov.

sušené mäso

Filozofia výroby

Výrobca týchto jemných mäsových Jerkov sleduje moderné výživové trendy a pri ich výrobe si okrem výberu kvalitného dodávateľa dáva záležať aj na tom, aby boli potraviny vysoko hodnotné, bez pridaných konzervačných látok a farbív. Inšpiráciou pri ich výrobu sú aj rôzne tradičné rodinné recepty, z ktorých vychádzajú aj samotné výrobné postupy. Ručná výroba v kombinácii s najmodernejšími technológiami je zárukou kvality a výborného chuťového zážitku pre vás.