Doprajte si osviežujúci letný zážitok so šampanským

Doprajte si osviežujúci letný zážitok so šampanským

Korene populárneho šumivého nápoja siahajú až do ďalekej histórie, keď Rimania založili vinice v známej francúzskej oblasti Champagne. Bohatý región sa už v tom období rozprestieral na križovatkách frekventovaných obchodných ciest, čo so sebou prinášalo mnohé ekonomické výhody a veľké možnosti rozvoja vtedajšieho obchodu. Pre svoju polohu sa Champagne zároveň postupne stala dejiskom rôznych dramatických historických udalostí. Už dávno pred zrodom slávnostného šumivého nápoja, sa na tamojších viniciach pestovali fantastické odrody vína. Možno povedať, že v súvislosti s objavom podmanivých bubliniek vo víne vďačíme za veľa práve francúzskemu benediktínskemu mníchovi Domovi Perignonovi. Jeho meno v súčasnosti hrdo nosí aj jedno z obľúbených luxusných značiek šampanského, ktoré nechýba ani v ponuke nášho e-shopu.dom-perignon

Dom Perignon objavil tajomstvo bublín prirodzene sa tvoriacich vo víne. Traduje sa však, že sa tak stalo práve v procese, kedy sa ich snažil z vína odstrániť, pretože takto obohatený nápoj bol pre neho v podstate neželaným konečným produktom. Toto podmanivé šumivé víno symbolizujúce ľahkosť, sviežosť a výnimočné chvíle, ktoré je ideálne si vychutnať s priateľmi. Môžete ho tiež objednať v exkluzívnom balení aj u nás v e-shope.

          Dom Perignon Rose

Výroba šampanského a jeho cesta k nám

Základný postup pri výrobe šampanského sa nezmenil od približne 80. rokov 19. storočia. Vyrába sa tak, že vo fľaši sa vyvolá druhotné kvasenie vína, pri ktorom následne vzniká oxid uhličitý. Zaujímavosťou je aj to, že označenie Champagne môžu niesť len vína z oblasti Champagne. Táto zásada vyplýva z tzv. štatútu chráneného označenia pôvodu. Nie každé šumivé víno tak možno nazvať šampanským, avšak všetky šumivé vína majú niečo spoločné. Všetko sú to osviežujúce nápoje, ktoré vždy navodia tú správnu mystickú atmosféru a v teplom letnom počasí nás dokonale osviežia. Ponuka je naozaj široká a uspokojí aj toho najnáročnejšieho milovníka šumivých vín.

moet

Nechajte sa inšpirovať chuťou leta, ktorá si vás podmaní a vyberte si z našej širokej ponuky šumivých vín, ktoré skvele ozdobia každú párty alebo nádherne dokreslia romantickú atmosféru teplého letného večera.

Moet Chandon

Nemusíte pritom nikam chodiť. Ak ste zaneprázdnený a potrebujete svoj čas venovať pracovným či iným povinnostiam, nákup v našom e-shope je pre Vás ideálnou voľbou.

Obľúbený nápoj Vám v rámci Bratislavy doručíme ešte v deň objednávky a pri osobnom odbere v hlavnom meste bude pripravený do 1 hodiny od objednávky. Pre náročnejších konzumentov máme v ponuke aj luxusné značky šumivých vín, ktoré však môžu poslúžiť aj ako výborný a originálny dar pre Vášho obchodného partnera, manžela či manželku a skvele sa hodia aj na oslavy rôznych výročí alebo na záhradnú párty k bazénu. V elegantnom drevenom boxe potešia aj tých najnáročnejších.

moet-darcekove-balenie