Rudolf Jelínek predajňa

Rudolf Jelínek otvára v Starom Smokovci degustačný bar a špecializovanú predajňu

Tradičný výrobca pravých ovocných destilátov posilňuje svoju pozíciu na trhu – na Slovensku totiž otvára prvú špecializovanú predajňu RUDOLF JELÍNEK. Po Vizoviciach a Brne to je už tretia firemná predajňa.

Spoločnosť RUDOLF JELÍNEK sa rozhodla po dlhoročnom úspešnom fungovaní na Slovensku otvoriť v srdci Vysokých Tatier, v Starom Smokovci, kam každoročne prichádza množstvo  slovenských aj zahraničných turistov, degustačný bar a špecializovanú predajňu,“ hovorí projektový manažér spoločnosti Rudolf Jelínek Slovakia Ľubomír Čul. „Okrem samotného predaja budeme zákazníkom ponúkať pravidelné a odborne riadené degustácie. V priestoroch tiež približujeme históriu a výrobu pravých ovocných destilátov,“ dodáva Čul. Interiér predajne odráža jej zameranie – objavujú sa v ňom motívy predovšetkým sliviek, ovocných stromov a destilačných kotlov. Použitie prírodných materiálov evokuje tradíciu, kvalitu a poctivosť produktov R. JELÍNEK.

Rudolf Jelínek predajňa

Hlavnú časť priestorov tvorí predajňa so širokým výberom produktov R. JELÍNEK. V degustačnom bare si môžete vychutnať všetky destiláty priamo na mieste a to buď vo forme degustačného menu alebo môžete vyskúšať niektorý z originálnych koktajlov. Na firemné alebo rôzne spoločenské akcie je k dispozícií uzatvorený priestor – degustačná miestnosť. Súčasťou ponuky je aj drobné občerstvenie a objednať si môžete aj degustácie ušité na mieru.

Značka ovocných destilátov z Moravy sa teší veľkej obľube. Ťaží totiž zo stáročnej tradície a hlboko zakoreneného povedomia na trhu. Hoci samotná spoločnosť vznikla v roku 1894, nadväzuje na vyše 400–ročnú tradíciu pálenia. Vhodné podnebie a bohatá úroda sliviek prirodzene určili smerovanie miestnej produkcie – začalo sa s pálením pravej slivovice. V súčasnosti skupina Rudolf Jelínek Group svoje produkty exportuje približne do 40 krajín sveta.

Rudolf Jelínek predajňa

Široký sortiment

Klasický destilát zo sliviek je dodnes vlajkovou loďou spoločnosti, vyrába sa trojstupňovou destiláciou vyzretého slivkového kvasu. Popri tradičnej slivovici nájdeme v sortimente aj iné ovocné destiláty. Veľmi populárna je vďaka svojej delikátnej chuti Hruškovica Williams, novinkou je potom Bohemia Honey, slivovica s medom. V sortimente však nájdeme i ďalšie klenoty, napríklad exkluzívne kóšer destiláty, destiláty z menej tradičného ovocia (dulovica, mirabelkovica, trnkovica ). Skutočnou špecialitou je limitovaná edícia Vizovická slivovica, tieto odrodové slivovice dostať len v obmedzenom množstve a vyrábajú sa z tých najlepších sliviek ročnej úrody.

O širokej ponuke sa môžete prísť presvedčiť do špecializovanej predajne pri Grandhoteli****, Starý Smokovec – predajňa je otvorená od 3. marca 2017.

Degustačný bar