Facundo

Facundo – majstrovská kolekcia rumov

Facundo – majstrovská kolekcia rumov

Facundo je kolekcia štyroch výnimočných rumov majstrovsky zhotovených z najvzácnejších a najjemnejších rumov zo súkromných rodinných rezerv rodiny Bacardí. Táto kolekcia reprezentuje vrchol 150-ročného úsilia vo výrobe rumov a poctu dedičstvu Dona Facundó Bacardí Massó a jeho statočnej vízii ukázať svetu, aký skvelý rum môže byť.

Snaha o dokonalosť

Každý rum v kolekcii začína svoju cestu starostlivým výberom cukrovej trstiny vysokej kvality, ktorá je následne lisovaná na výrobu melasy.  Po dôkladnom vyhodnotení obsahu cukru a chuťových kvalít môže byť použitá iba najlepšia melasa na spustenie fermentácie. Vlastné originálne kvasinky premieňajú cukor v melase na alkohol. Tento krok je pod úzkostlivým dohľadom pivničného majstra.

Rumy Facundo kolekcie zrejú v trópoch, kde im slnko, more a vypálené dubové sudy dodávajú unikátny charakter. Tropická klíma zrýchľuje priebeh prechodu chutí a aróm do rumov. Odparovanie je na úrovni 6-10% ročne. Najstaršie z tropicky zrejúcich rumov sú skutočne ojedinelé, keďže po 23-rokoch zrenia zostáva iba 5% pôvodného objemu.

Prepojenie s umením

Každá fľaša z Facundo kolekcie bola starostlivo dizajnovaná oslavujúc Zlatú éru v Art Deco Edeficio Bacardí budovy v Havane dokončenej v r. 1929, v ktorej bol jeden z najslávnejších barov „Zlatej Cocktailovej Éry“ v 30-tych rokoch 20. storočia

NEO: Figúry sirén obklopené vodou sú inšpirované reliéfmi na Edeficio Bacardí. Za sirénami je kokosová palma pripomínajúcu El Coco palmu, ktorá rástla v prvej Bacardí destilérii v prístave Santiago de Cuba.

dubové sudy

Facundo Neo kúpite aj u nás v eshope.

EXIMO: Slnečné lúče na prednej strane fľaše vychádzajú z dizajnu mramorového vchodu do Edeficio Bacardí budovy. Výrazné „X“ vpredu pripomína 10-ročný rum obsiahnutý vo fľaši.

Facundo Eximo kúpite aj u nás v eshope.

EXQUISITO: Hudobníci a tanečníci na fľaši pripomínajú najočarujúcejšie párty organizované Bacardí na Kube počas Zlatej éry – oslavujúc kultúru, hudbu, architektúru a eleganciu rozkvitajúcej Havany.

Facundo Exquisito kúpite aj u nás v eshope.

PARAÍSO: Znázorňuje Kubánske tradície a dedičstvo značky tromi motívmi: prvou destilériou, La Tropical, ktorú Don Facundo Bacardí Massó kúpil 4. februára 1862; veľkolepú budovu Edeficio Bacardí v Havane; a nakoniec symbol Bacardí rodiny – netopiera, prominentne v centre fľaše.

Facundo Paraíso kúpite aj u nás v eshope. 

Každý rum z kolekcie je ručne fľašovaný a zapečatený. Z dôvodu limitovaných rezerv v privátnej rumovej zbierke rodiny Bacardí odporúčame si tento skvost zabezpečiť čo najskôr.