single malt whisky

Glenmorangie – jednoducho najlahodnejšia a komplexná single malt whisky na svete

ČO JE GLENMORANGIE?

Glenmorangie je jednoducho najlahodnejšia a komplexná single malt whisky na svete. Jej mnohovrstvové arómy a kaleidoskopické príchute stimulujú zmysly a vábia chuť. Tento krásne zvodný alkohol povstáva zo srdca Škótskej Vysočiny, kde v liehovare Glenmorangie je najprv zachytená destilačnými prístrojmi s elegantným labutím krkom, ktoré sú najvyššie v Škótsku a potom dozrieva pod odborným dohľadom v najlepších dubových sudoch. Nepopierateľne je to single malt dokonale vyvážená, s najväčšou komplexnosťou. Každý dúšok Glenmorangie ponúka opojný a zvodný zážitok z chuti, štruktúry a arómy.

GLENMORANGIE THE ORIGINAL: 10-ROČNÁ

Zreje plných desať rokov v sudoch po bourbone. Buket Glenmorangie je sadom zrejúcich citrónovníkov, marhúľ, jabloní, mandarínok a hrušiek. Môžete pocítiť nádych vanilkovej a banánovej zmrzliny s divokou mätou. 40%, filtrovaná za studena.

VÔŇA: vôňa citrusov a dozrievaných broskýň je zjemnená arómou vanilky.
CHUŤ: najprv objavíte chuť vanilky, ktorá pokryje celý jazyk, pričom otvorí kvetinovo-ovocné stopy.
ZÁVER: asi minútu po degustácii, sa spustí čistá a pokojná dochuť s nádychom pomaranča a broskyne.

Glenmorangie Original si môžete zakúpiť aj v našom e-shope.

Glenmorangie

GLENMORANGIE THE LASANTA 12-ROČNÁ

Po desiatich rokoch zrenia v sudoch po bourbone, zreje ďalšie dva roky v sudoch po sherry. Charakteristická je aróma hrozienok v čokoláde, vosku medového plástu a jemný toffee nádych. Rozpoznateľné sú tiež citrusové esencie, karamel, jemný créme brulée a rumová zmrzlina. Keltský výraz „lasanta“ vyjadruje „priateľstvo a vášeň“. 43 %, za studena sa nefiltruje.

VÔŇA: teplé tóny korenia zmiešané s hladkou vôňou hrozienok v čokoláde, medových plástov a karameliek.
CHUŤ: lahodne sladké hrozienka máčané v sherry, pomarančové mesiačiky, orechy a maslové cukríky sa spoja do komplexných tónov korenia.
ZÁVER: dlhotrvajúci záver s korenenou chuťou pomaranča a lieskovými orieškami v čokoláde.

Glenmorangie Lasanta si môžete zakúpiť aj v našom e-shope.

GLENMORANGIE THE QUINTA RUBAN 12-ROČNÁ

Zreje desať rokov v sudoch po bourbone a potom ďalšie dva roky v sudoch po portskom. Jemná aróma zažatých sviec, práve zozbieraných mandarínok, belgickej čokolády s mätou a škrupiniek vlašských orechov v ohni, kvetu muškátu a santalového dreva. „Ruban“ je keltský výraz pre rubín. 46 %, za studena sa nefiltruje.

VÔŇA: tmavá mätová čokoláda, mandarínky a Sevillské pomaranče sa miešajú so santalovým drevom a vlašskými orechmi, predtým ako tieto tóny ustúpia korenistému záveru čierneho korenia a muškátového orieška.
CHUŤ: mentolová čokoláda a vlašské orechy obklopujú podnebie ako zamat, pričom vytvárajú základ pre ruže, turecký med a sladké Sevillské pomaranče.
ZÁVER: dlhotrvajúca dochuť vychádzajúca z jemne mätovej tmavej čokolády a stopy pomarančov.

Glenmorangie Quinta Ruban si môžete zakúpiť aj v našom e-shope.

Glenmorangie

GLENMORANGIE THE NECTAR D‘ÓR 12-ROČNÁ

Zrenie v sudoch po bourbone, po desiatich rokoch pokračuje dva roky v sudoch po sauternes (francúzske víno). Pripomína francúzsku cukráreň plnú vône piškót a citrónových tort. Zreteľne je cítiť tiež hrozienka, datle, zázvor, strúhaný kokos a muškátový oriešok. „D‘Ór“ je keltským výrazom pre zlato. 46 %, za studena sa nefiltruje.

VÔŇA: limetka a pomarančová kôra, hrozienka a datle dodávajú bohaté ovocné tóny s prímesou dráždivého kokosu a muškátového orieška.
CHUŤ: zázvoru, muškátového orieška a pražených mandlí vytvára rozohrievajúcu chuť preloženú citrónovými snehovými pusinkami a medom.
ZÁVER: má dlhotrvajúci sviežo sladký dozvuk s citrónovou kôrou, bielou čokoládou, vanilkou so stopami zázvoru a muškátového orieška.

Glenmorangie Nectar D’Ór si môžete zakúpiť aj v našom e-shope.

GLENMORANGIE EXTREMELY RARE: 18-ROČNÁ

Je zreteľne odlíšiteľná. Potom, ako strávila pätnásť rokov zrením v sudoch z amerického bieleho duba, približne 30% obsahu sa premiestni do španielskych Oloroso sudov, aby tam zrel po ďalšie tri roky. Potom, obe zložky miešame znova spolu, aby sme vytvorili whisky s bohatým buketom. Tento výraz dosiahneme vďaka nášmu jemnému destilátu kvetinového charakteru a jemným Oloroso sudom. Takto sa dosahuje výnimočný stupeň živosti, kde hrozienková sladkosť sherry je jemne utlmená orieškovosťou amerického duba.

VÔŇA: bohatá, okrúhla a sladká so stopami sušeného ovocia a komplexnou kvetinovou vôňou.
CHUŤ: je vyvážená v spektre medu, sladu a kvetinových tónov. Datle a figy sa objavujú v dochuti, spolu s náznakom dymu z dreva.
ZÁVER: dlhý, s lákavou sladkosťou sušeného ovocia a jemným náznakom orieškov, čo spôsobujú Oloroso sudy.

Glenmorangie 18-Rokov si môžete zakúpiť aj v našom e-shope.

Glenmorangie signet

GLENMORANGIE SIGNET

Spojenie unikátnych a zriedkavých zložiek, zahalené v tajomstve. Signet je kulmináciou životných skúseností. Zmes našich najstarších whisky – destilovaných pred tridsiatimi rokmi, destilát zrel vo výbere najlepších sudov sveta. Toto je nepochybne najbohatšia whisky v našom sortimente. Presné tajomstvá výroby sú známe iba našim whisky tvorcom. Ale môžeme Vám prezradiť, že roztápajúca sa sladkosť Signetu a explodujúca korenistosť je prinajmenšom čiastočne zapríčinená unikátnym opraženým „čokoládovým“ jačmenným sladom a „dizajnérskymi“ sudmi vyrobenými
na zákazku pre Glenmorangie z amerického bieleho duba. Nefiltrovaná.

VÔŇA: silné espresso premiešané s vôňou tekutého slivkového pudingu, silný podiel sherry a kandizovanej pomarančovej kôry.
CHUŤ: Kontrast bohatej sladkosti s ohlušujúcim praskotom rozpáleného korenia a horké mocca.
ZÁVER: Čerstvý jarný vánok mäty so sviežou citrusovo-citrónovou príchuťou.

Glenmorangie Signet si môžete zakúpiť aj v našom e-shope.

GLENMORANGIE EXTREMELY RARE: 25-ROČNÁ

Výnimočný a najstarší člen rodiny Glenmorangie, toto je jedno-sladová whisky vysokej triedy a intenzity. Whisky s plným telom, plná prepychu.  Glenmorangie 25 ročná je skutočné zosobnenie nášho nekonečného zasvätenia sa perfekcionizmu. Predtým ako sa znova zmieša spolu v presných pomeroch, je vyzrievaná vo výbere sudov zostavených z amerického bieleho duba, Oloroso sherry
sudov a francúzskych Burgundských sudov. Glenmorangie Štvrťstoročnica je komplexná, prekypujúca hlbokými príchuťami a je perfektným svedectvom našich vedomostí a zručností.

VÔŇA: prvý dojem sušeného ovocia – černíc, čerešní, sliviek a datlí, prepletená s čokoládou a kávou.
CHUŤ: plná a širokospektrálna. Lesné ovocie s dominujúcou černicou a červenými ríbezľami pokryjú jazyk s následnou chuťou ostružinového želé.
ZÁVER: dlhá a jemná, černice a korenie ho otepľujú.

Glenmorangie 25-Rokov si môžete zakúpiť aj v našom e-shope.